Professionals in Zeefdrukwerk
Eigentijds Assortiment
Productie en Ontwerpstudio “ in Huis”
Perfecte Service
☆ Zeefdrukken hét specialisme van Kemme ☆ Vanaf 25 stuks tot 25.000 ☆

Technieken

Textieldrukken is een ambacht.

Een heel mooi ambacht vinden we bij Kemme. Hoewel textieldruk grotendeels met een textieldrukmachine gebeurd, blijft het hoofdzakelijk handwerk.

Inzicht, kennis, ervaring en passie zijn de hoofdingrediënten om tot dé perfecte bedrukking te komen. 

Er zijn diverse technieken om een print te vervaardigen op textiel, dit zijn een aantal technieken welke Kemme in huis heeft:

 

Zeefdruk

Textiel zeefdruk is hét specialisme van Kemme, op zowel donker als licht textiel, via het full-colour systeem, lijnprint, of fotoprints. Op heel klein formaat, of juist heel groot, het kan allemaal. Zeefdruk is een directe manier van drukken op textiel en is mogelijk vanaf het relatief kleine aantal van 25 stuks. Hierbij kan gewisseld worden van textielitems, vraag naar de mogelijkheden.

Transfereren

Transfers worden vaak ingezet bij het bedrukken van tassen, schorten, of kleding die heel heet gewassen moet worden en bedrijfskleding.

Transferdruk is een indirecte manier van drukken. De afbeelding wordt eerst op transferpapier gedrukt en daarna via een hitte pers overgebracht op textiel.

Dit kan vooral handig zijn al je op redelijk korte termijn een nabestelling wil doen in kleine aantallen.

Sublimeren

Bij sublimatie printen we de bedrukking op sublimatiepapier en persen we dat vervolgens als een transfer op het uitgekozen materiaal.

Dat materiaal moet 100 % polyester zijn. De inkt gaat dan een verbinding aan met het textiel waardoor het niet op het textiel wordt geperst, maar erin wordt opgenomen. Het voordeel is dat er met deze techniek over de naden heen gedrukt kan worden, vroeger werd geprobeerd dit effect te bereiken met een all-over drukmachine. Ook een prachtige techniek, welke Kemme als enige in Nederland in huis had, maar ook erg tijdrovend en kostbaar.

 

Wilt u meer informatie? Contact opnemen